Wie is Gerald Troost

WIE IS GERALD TROOST

Gerald TroostOf ik nu een lied schrijf, een coachinggesprek voer of een reis maak, mijn missie is altijd dezelfde: mijn achternaam eer aan doen”.

Gerald is geboren in het Overijsselse Hasselt, maar verhuisde op 1-jarige leeftijd naar Veenendaal.
Toen Gerald 4 jaar oud was kreeg hij van zijn vader voor het eerst muziekles en tegen de tijd dat hij 7 jaar was, speelde hij klassieke pianomuziek. Op zijn 14e richtte de jonge zanger zijn eerste bandje op en schreef hij zijn eerste liedjes.

Als vijftienjarige werd hij verliefd op Nelinda Koudijs. Al bij één van de eerste dates beloofde Gerald met haar te trouwen, waarmee ze eerst nogal werd overrompeld, maar wat later wel werkelijkheid werd. Nelinda zingt mee in de band, is co-writer van een aantal songs en helpt bij administratie en organisatie. Samen hebben ze drie kinderen.

In het jaar 2000 kwam zijn eerste cd op de markt ‘Met andere ogen’. De cd bevatte nummers als ‘Toevallig niet’, ‘Steeds dichterbij jou’ en ‘Thuis’ en was een  schot in de roos.
Na het succes van ‘Met andere ogen’ bleek Gerald geen ééndagsvlieg en volgden er verschillende cd’s en boeken. Eén van zijn laatste uitgaves is ‘Tussen hemel en aarde’, met songs over de zichtbare en onzichtbare wereld.

Daarnaast zetten Gerald en Nelinda steeds vaker en overtuigder hun huis open voor wie binnen wil komen:

HUIZE TROOST – ‘een plek om thuis te komen’

 “Wij geloven dat het prachtig is om vanaf een podium te getuigen en te inspireren, maar dat we daarnaast gastvrij mogen zijn in ons eigen huis. Om jongeren te ontvangen die in nood zijn, spirituele zoekers te laten vinden en groepen mensen te helpen om de dynamiek van een leven met God helemaal te ontdekken.”

Naast artiest is Gerald actief als DISC-trainer en betrokken bij verschillende hulporganisaties, zoals Compassion en Kerk in actie en geeft hij door heel het land en in verschillende settings spreekbeurten.